Varför är SEO viktigt?

Varför är SEO viktigt?

SEO eller Sökmotoroptimering är metoderna och insatserna som görs för att ranka högt i sökmotorernas organiska sökresultat. 

Google är den vanligaste sökmotorn och använder sig av en algoritm för att presentera relevanta sidor kopplade till sökningen. Genom att bli synlig på Google kan du öka den organiska trafiken till din hemsida och på så sätt även öka dina konverteringar. 

 

Olika delar utav sökordsoptimering.

För att ranka högt och öka synligheten finns det olika delar av SEO som du kan jobba med:

  • On-page
  • Off-page
  • Teknisk SEO

Vad betyder On-page SEO?

On-page SEO syftar till allt du kan göra på din webbplats. Detta är ett stort område som bland annat täcker in arbetet med sökord, att skriva innehåll, lägga till bilder och videos, jobba med rubriksättning samt metabeskrivningar. 

Detta är en otroligt viktig del, inte bara för sökmotorerna, utan även för användaren. Google vill presentera så bra innehåll som möjligt och göra det enkelt för den som söker efter information att hitta rätt. Om en besökare stannar på din sida under en längre tid indikerar detta att innehållet var relevant för just den sökfrasen eller sökordet, vilket kan hjälpa rankingen.

Vad Betyder Off-page seo?

Off-page avser istället det arbete som görs utanför webbplatsen genom att bygga en länkprofil. Google har koll på vilka som länkar till din webbplats och om dessa kommer från trovärdiga sidor så tolkas det som att din sida innehåller information som folk vill ta del av. Detta innebär att länkar är ytterligare en viktig del av sökmotoroptimering då det kan förbättra din ranking.

Vad betyder teknisk SEO?

Den sista delen rör din webbplats hälsa och är teknisk SEO. Denna del ser inte användaren direkt men märker av det genom att sidan fungerar som den ska och de får en bra användarupplevelse.

 Några faktorer som är avgörande här är laddningstider, tillgänglighet och mobilvänlighet.

Varför är SEO viktigt?

Det enkla svaret är att syns du inte, då finns du inte. Det görs otroligt många sökningar varje dag och genom att arbeta med SEO så kan du få in trafik som du annars kunde ha missat. En stor del av alla som gör en sökning klickar på en länk som finns på förstasidan. Det betyder att om du syns på förstasidan av sökresultatet har du större möjlighet att nå ut till dina kunder. Dessutom skapar det mer trovärdighet för företaget att ranka högt eftersom den som är först är relevant för både Google och andra konsumenter.

Vi hjälper dig med din Seo!

Vill du också komma igång med SEO eller fortsätta utveckla det arbete du redan gör? Sökmotoroptimering kräver analys och att du är långsiktig i det du gör då resultatet inte kommer synas direkt. Detta kan vi på Nordic Branch hjälpa dig med. 

Kontakta oss så tittar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.