Med CSS får du reducerat pris på Google Ads

Vill du ta del av ett lägre pris på Google Ads? Då kan du ansöka om att ansluta dig till vår CSS. Den här artikeln berätter mer om Google CSS, hur det uppstod och varför du ska ansöka om att vara med redan idag.

Inom prisjämförelsebranchen var det vida känt att Google tog stora delar av trafiken som prisjämförelsesiterna ville ha. Googles tjänst Google shopping, gjorde att produkter syntes direkt i sökresultatet med bild och pris, ibland jämförbara produkter där endast priset skiljde sig åt. Googles dominanta ställning på marknaden blev ett hot för jämförelsetjänsterna och de riskerade att förlora trafik och intäkt till Google. Det gick så långt att Google blev fällda i EU-domstolen för snedvriden konkurrens.

“En av de längre följetongerna har handlat om bråket mellan Google Shopping och olika prisjämförelsesajter i Europa. EU-kommissionen beslutade redan 2017 att bötfälla Google med 24 miljarder kronor, eftersom att de skulle ha gynnat sin egen shopping-tjänst i sökresultaten.”- Breakit, Tobias Blixt, 28 nov 2019

Efter mycket om och men så blev Googles svar på den snedvrida konkurrensen att låta prisjämförelsetjänsterna få köpa Google shoppingannonser billigare än andra. Detta kanske inte var den ultimata lösningen för prisjämförelsetjänsterna som kanske inte hoppade högt av glädje. I skrivande stund kan alltså prisjämförelsesiter som Prisjakt och Pricerunner köpa annonsutrymme i Google shopping med viss rabatt, men som det ser ut utnyttjas inte detta.

Men för oss inom Nordic Branch som har bakgrund från både Google och prisjämförelse så såg vi snabbt att det fanns en möjlighet att kunna få del av rabatten som många rena prisjämförelsetjänster nobbade. Idén var briljant, det svåra var bara att vi behövde en av Google godkänd prisjämförelsesida. Sagt och gjort så fick vi sommaren 2021 upp vår egen Google CSS shoppingsite efter många sena nätters hårt slit!

Detta innebär att vi från dess kan buda på trafik upp till 20% billigare än de utan CSS. Våra kunder blev helt plötsligt och över en natt betydligt mer konkurrenskraftiga och vi kunde buda aggressivare, öka spenden och få mer trafik och bibehållen eller bättre relevans. Vad tjänar vi på Nordic Branch på detta då? Inte så mycket i kronor räknat men massor i kundnöjdhet! Våra kunder får bättre resultat och vi som byrå får en stor konkurrensfördel i att kunna skala effektivare genom betald marknadsföring via Google.

Vill du också ta del av rabatten? Fyll i formuläret, så kollar vi om det är möjligt med dina produkter, och hör av oss! 

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Rulla till toppen